Om Orientaleren

Den Orientalske katteace er en menneskeskabt oprindelse i England i 1950’erne.

Efter Anden Verdenskrig blev antallet af opdrættede katte og opdrættere reduceret, hvilket medførte at de øvrige opdrættere blev kreative til at genopbygge orientalske katteavlsprogrammer.

Mange af de moderne Orientalske racer stammede fra krydsning udført i løbet af den tid.

Et par af disse racer er Oriental Langhåret og Oriental Korthåret.

Siamesiske katte blev krydset med brittiske korthåret katte, abyssiner og russiske blues. Kattene fra disse krydsninger var ikke spidse, og efterfølgende blev de krydset tilbage til Siameserne. Det overraskende var at disse katte i løbet af få få generationer ikke var til at skelne fra Siamesiske katte, undtagen på farverne.

Den Siamesiske spidsfarve er genetisk recessiv og spidse killinger blev produceret.

De bedste af de Siamesiske farvede katte, der var resultatet af disse kryds, blev brugt til at forstørre og styrke den siamesiske genpool. De ikke-spidse katte var forfædrene til den moderne orientalske katteopdræt.

I de indledende faser blev hver farve navngivet og udviklet som en separat race:

  • Havana (chokolade)
  • Foreign White
  • Oriental Spotted Tabby

Det blev imidlertid hurtigt klart, at der var for mange farver, og alle de ikke-spidsede katte blev grupperet i en race:

  • Den orientalske langhår
  • Den orientalske korthår

I 1970’erne blev Orientalere eksporteret til USA, og nye kryds mellem amerikanske korthåret skabte endnu flere farver.

Beskrivelse af Orientalsk korthårskat:

Den orientalske kat er elegant, slank og yndefuld. Det er ikke store katte, men snarere lange og høje.

Orientalske katte (både korthåret og langhåret) har en fin knoglestruktur og en lang slank krop. Ben og hale er lange og slanke.

Dette er en muskuløs katterace, katten ses ikke for tynd ej heller for tyk.

Hovedet og halsen er ekstraordinært lang. Hovedet på alle medlemmer af den siamesiske gruppe skal have en lige profil (sidebillede), og hagen skal rette op med næsen.

Beskrivelse af Orientalsk langhårskat:

Hovedets forside er trekantet.

Hovedet er kileformet med en fin næse. Ørene er påfaldende store og brede med øjnene mandelformede og sat i en vinkel. Den foretrukne øjenfarve er grøn.

Orientalske katte er lette at pleje. En ugentlig børstning er alt, hvad der kræves for at fjerne løs hår og for at holde pelsen i sin naturlige glans.

Personlighed & Temperament

Den Orientalske katteavl består af en intelligent, livlig og omgængelig race.

Disse smukke katte er viet til deres mennesker og har brug for en konstant følgesvend.

Man bør overveje at få en anden orientaler, hvis man planlægger at lade din kat være alene i lange perioder. Orientalere egner sig ikke til at være ladt alene i lange tider.

Nogle orientalere binder meget tæt sammen med kun en person og vil undgå andre familiemedlemmer og endda besøgende. De er skøde katte, der nyder at krølle op på dit skød, de springer frem som et lokomotiv.

En orientalsk kat er den perfekte kat til en person, der ønsker en kat, der snakker og interagerer på alle niveauer i dit daglige liv.

Orientalske katte elsker simpelthen at lege, de elsker blive stimuleret med fysiske udfoldelser og intelligente spil, man kommer aldrig til at kede sig. De er glade for enhver form for legetøj – det være sig en mus, et stykke krøllet papir eller endda bare en kuglestreng.

Vær advaret! Alting vil blive omgjort til et legetøj, så hvis du har nogle værdifulde ornamenter rundt omkring i dit hus eller lejlighed, så skal du sørge for at de er fastgjort!

EKSEMPLER PÅ ORIENTALERE KAN SES HER

Traditonel Orientaler 1
Traditonel Orientaler 2
Traditonel Orientaler 3
Traditonel Orientaler 4