Om Siameseren

MYTEN OM SIAMESISKE KATTE

Siameser katten er en af ​​de mest kendte og populære racerkatte i hele verden.

Deres nøjagtige oprindelse er ikke kendt, men de menes at være kommet fra Siam nu kendt som Thailand.

Vi forsøger her at give et meget kort overblik over racen og noget af dens historie.

Det antages, at Siameser kattene tilhørte den kongelige familie af Siam (Thailand), og blev brugt som vagter ved de gamle templer. Legenden fortæller om, hvordan siameserne blev cross-øjet med knækkede haler (idag betragtes det som en showfejl, som opdrættere forsøger at udrydde, men det er i hvertfald ikke et helbredsproblem!) Historien går på at to siameser katte, blev sendt ud for at finde en pokal som tilhørte kongen.

Da de havde fundet pokalen, blev den ene Siameser kat efterkladt alene med pokalen, mens den anden Siameser kat vendte tilbage for at fortælle kongen om stedet for pokalen’s opbevaring. Vedkommende Siameser kat der blev efterladt med pokalen, var så bange for at miste pokalen, at den viklede halen stramt rundt om pokalen’s fod. Dette gjorde at Siameser katten blev cross-øjet og udviklede et permanent knæk på halen, som blev videreført til alle dens efterkommere. Andre historier fortæller om at halerne på Siamesiske katte blev brugt som ringholdere af de kongelige prinsesser, og at det er derfor de har en knæk på deres haler.

HISTORIEN OM SIAMESISKE KATTE

De første siamesere blev importeret til Storbritannien i 1884 af hr. Owen Gould som en gave til sin søster Lillian. Kattene bestod af et avlspar, der hed Pho og Mia, de fik et kuld killinger bestående af 3 katte kaldet Kalahom og Karomata og Duen Ngai.

Disse katte blev først vist på en showmesse i 1885 (The Crystal Palace Cat Show). Desværre døde de efter showet, men flere siamesere blev efterfølgende importeret til Storbritannien og Europa.

Racen blev stadig mere og mere populær, og “The Siam Cat Club (eksisterer stadig i dag) den blev grundlagt i 1901.(http://www.siamesecatclub.co.uk/)

SIAMESISKE KATTE OG FARVER

Årene er gået, og racen har ændret sig betydeligt.

“The Seal Point” (en mørk brun markering på pelsen ved hovedet, halen og poterne af en siameser kat) var den oprindelige og sandsynligvis også den mest kendte farve. Flere farver begyndte igennem årene at tage form, ligesom der kom flere mønstre.

I dag er der mere end 34 forskellige farver og mønstre i den Siamesiske race. Disse omfatter de mere kendte “Seal” farver så som chokolade, blå og lilla “point”. Derudover er der kendte farver som, karamel, kanel og fawn-points.Profilen omfatter også tortie-points, røde points og tabby-points.

TRADITIONELLE SIAMESERE VS MODERNE SIAMESERE

Traditonel Siameser 1
Traditonel Siameser 2
Traditonel Siameser 3
Traditonel Siameser 4

Der har også været en del opdeling inden for racen. I dag findes der 2 forskellige typer af Siamesiske katte, den traditionelle, som har et mere afrundet hoved og slank kropsform, og den moderne Siameser har et kileformet hoved og en meget slankere kropsform.

På grund af mangfoldigheden af den Siamesiske kat foretrækker mange opdrættere at specialisere sig i en bestemt type eller farve af kat.

Traditionelle Siamesere er sjældent vist med G.C.C.F. længere, på grund af den store forskel mellem den moderne og traditionelle type og det faktum, at G.C.C.F. dømmer dem mod hinanden, gør det meget vanskeligt for en traditionel Siameser at konkurrere. Dog kan traditionelle siamesere vises under T.I.C.A. og F.B og her bedømmes separat fra den moderne Siameser som den Thailandske kat.

Siameseren fortsætter med at vokse i popularitet år efter år, og det har meget at gøre med deres fantastiske personligheder.

Mange Siamesere, ejes af de rige og berømte, herunder Harold Wilsons britiske premierminister og James Dean Hollywood Actor o.m.a.

Siamesere optræder ofte i bøger og film, en af de mest berømte af disse var Walt Disney film Lady og Tramp. Desværre blev Si og Am kattene i filmen skildret som onde katte, og mange tror derfor at Siamesere er onde, hvilket er ret modsat.

Der er mange andre racer, som oprinder fra Siamesere. Siameseren har længe været beundret for deres særprægede spidse mønster, blå øjne og fabelagtige temperament.

Tilladte krydsninger med andre racer har skabt nogle nye racer. Nogle af de racer, har rødder der går tilbage til de Siamesiske.

KARAKTERISTIKA

“Vi er Siamesere, hvis du vil. Vi er Siamesere, hvis du ikke behøver det”.

Disse linjer, som er sunget af Si og Am de to høje Siamesiske katte i Disney’s Lady og Tramp, udtrykker den Siamesiske personlighed perfekt.

Måske er det vigtigste at vide om disse katte, er at de er snakkesaglige og udtalte. De vil fortælle dig præcis, hvad de synes, med en i højlydt skingrende stemme, og de forventer at du skal være opmærksom og handle efter deres råd.

Siameser katte er yderst glade for deres ejere. De kan lide at være “hjælpsomme” og vil følge dig rundt og overvåge alle dine bevægelser. Når du sidder ned, vil en Siameser være i dit skød, og om natten vil han være i din seng sammen med dig, sandsynligvis under dynerne med hovedet på din pude.

Du skal ikke anskaffe dig en Siameser, hvis du lever i et travlt miljø hvor du ikke kan aktivere din Siameser, så vil den blot blive en stressende faktor og gøre dig sindssyg. På den anden side, hvis du nyder at have nogen at snakke med hele dagen, kan en Siameser være din bedste ven.

Bare vær sikker på at du har tid til samvær med denne krævende og sociale kat.

Siamesere kan ikke lide at være alene i lange perioder, og hvis du arbejder i løbet af dagen, kan det være smart at få to af dem, så de kan holde hinanden.

Siameserne er meget intelligente, smidige, atletiske og elsker at lege. Siameseren har brug for at man holder dens travle hjerne aktiv med lege og legetøj, således dens krop kan udfoldes, indret et eller flere legehjørner med klatretræ og kradse brædt.

Forlad aldrig ham uden nogen form for underholdning, ellers vil du sandsynligvis komme hjem og finde ud af, at han har omprogrammeret din playstation til kun at kunne spille tennis eller du finder dine toiletpapirruller revet itu og vævskasser der er tomme.

Vælg en Siameser kat, hvis du ser frem til at bruge tid sammen med og interagere med din kat. Dette er loyale og kærlige katte, der i det rigtige hjem kan trives i årevis.